Home

Hva brukes karse til

Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, i salater og sauser. Karse produseres i Norge, og importeres fra Danmark og Nederland. Det finnes flere nye varianter av karse, med forskjellige farger og smaksnyanser, som hovedsakelig importeres til storhusholdningsmarkedet karse Karse har en fin, pikant smak og klippes gjerne over smørbrød og salater, både fordi det er dekorativt og fordi det smaker godt. Den gjør seg også godt som smakstilsetter i blant annet rømmedressinger. bruksområde Den brukes som krydder i sauser og supper, og fremfor alt til garnityr til varmretter og smørbrød. oppbevarin Hva med å la barna få så karse? Hva: Barn er veldig nysgjerrige, og ved å få så karse kan barna få se hvordan frø spirer og vokser. Ettersom det går så fort med karse så tar det ikke mange dagene før det er noe som stikker opp fra eskene. Utstyr: Frø(karse), bomull,papir eller jord, vann, noe å oppbevare karsen i Heisann, Vårens frø kom i jorden for to uker siden, og karsen (som er grei å kose seg med mens man venter på de andre spirene) er allerede fullvoksen. Vi har smakt på den, den smaker godt. Men hva kan den brukes til ? Vi har en stor potte full, hadde vært artig å lage noe av den. Urtebrød, kanskj.. Så karse med barna Trenger du en aktivitet du kan gjøre sammen med barna nå som barnehager og skoler er stengt? Hva med å så karse? Det er enkelt, billig og så er det jo morsomt å kunne spise karsen kun få dager etter at det ble sådd

Noen få planter i norsk flora er ekstra verdifulle fordi de kan brukes både som krydder, mat og medisin, og karven er en slik plante. Til krydder og medisin er det frøene som benyttes, mens. Saltsyre er ikke-oksiderende.Når den omsettes i handelen, kan den inneholde forskjellig mengde hydrogenklorid avhengig av bruken. Konsentrert saltsyre har en stikkende lukt, ryker i fuktig luft, og kalles derfor rykende saltsyre (se bilde). Den inneholder 37 vektprosent HCl og har en tetthet på 1,19 gram per milliliter Kvarts, et mineral som består av silisiumdioksid, SiO2. Det er så hardt at det risser glass, bruddet er muslig og det er ingen spaltbarhet. Kvarts angripes bare svakt av baser og påvirkes ikke av andre syrer enn flussyre. Kvarts er nest etter feltspat det mest utbredte mineral i jordskorpen og forekommer både i magmatiske bergarter (granitt, granittpegmatitt, og lignende), i metamorfe.

Karse FRUKT.n

- Det ser ut som at folk bare aksepterer hva skattepengene brukes til, sier Christian Tybring-Gjedde Eggeskall kan brukes til de mest utrolige ting, avslører ekspert. Få tipsene her! En annen ting du kan bruke eggeskall til, er å så småplanter som karse i. - Men du kan også så solsikke, tomat eller agurk i litt jord i eggeskallet. Når spiren skal pottes om,. Nå kan du se hva skattepengene går til Samtidig med at du får skatteoppgjør og kanskje skattepenger, lanserer Finansdepartementet en ny portal som forteller om hva skatten blir brukt til. Hit går pengene: Finansminister Sigbjørn Johnsen med den nye nettsiden der du kan se hvordan skattepengene brukes Grunnfargene passer til basisklær og aksentfargene til tilbehør. Unngå bomkjøp - Når du vet hva som passer, kjøper du ikke feil. Selv om impulskjøp er på salg, blir det penger av det. Hvis du regner sammen verdien av alt som henger i skapet og som ikke brukes, ser du verdien av en stilkonsultasjon, forklarer hun Men hva er chakraer og hva brukes de til? Enten det er på grunn av nysgjerrighet eller ønsket om å finne en løsning for smerte som tradisjonell medisin ikke kunne kurere, har mange valgt å prøve dette alternativet. Dermed har mange mennesker også oppdaget ord som energi og chakraer

Madopar er et medikament som brukes under behandlingen av Parkinsons sykdom. Det består av to aktive ingredienser, 200 milligram levodopa og 50 milligram benserazid. Den kommer i form av tabletter med et kryssformet spor, noe som lar pasienten kutte tabletten inn i fire doser. Hvordan fungerer madopar og hva brukes det til Hva er egentlig ajvar og hva kan det brukes til? » Fellesforum » Anonymforum - Skravle; Hjelp oss å rapportere regelbrudd. Logg inn for å følge dette . Følgere 0. Hva er egentlig ajvar og hva kan det brukes til? Av flypapir, April 14, 2009 i Anonymforum - Skravle. Anbefalte innlegg. flypapir 7 597 innlegg flypapir. Supertaster Hei,Mitt prosjekt for tiden er å lage et utebord - ca. 130 cm lengde x 88 cm bred og 72 cm høy. Den skal være på hytta ved siden av fjorden. Men, hva slags tre skal man bruke til Se til salget av Myntgata 2, som Forsvaret ikke helt visste hva de skulle brukes til. Salget til Oslo kommune ser ut til å gi spennende muligheter der. Det bør det i T10 også. Med eller uten KS. Det er en fredet bygning en kjøper ikke uten videre kan bruke til hva som helst

Hva bruker man egentlig karsen til? - Foreldreportale

 1. at. Parkett definisjon. Store Norske Leksikon Definerer parkett som
 2. Hva sier forskriften om ledning til downlight? NEK spesifiserer ikke direkte hva slags ledning man skal bruke. Det viktige her er at: Valgt ledning ikke blir utsatt for høyere temperaturer enn hva den er godkjent for. At produsentens monteringsanvisning blir fulgt. FEL-98 § 37
 3. Uklart hva de skal brukes til Utviklingsavtalene har ikke funnet sin plass ved universiteter og høgskoler, viser fersk evaluering. Meningene har vært delte i sektoren om verdien av utviklingsavtalene, særlig om det bør knyttes økonomiske insentiver til dem. Siri Øverland Erikse
 4. Hva du skriver til kontaktene dine, blir mellom deg og samtalepartneren når dere skriver i Facebook Messenger. Den brukes av over 1,2 milliarder mennesker, og det er ikke uten grunn. Det er blant annet lett å føre gruppesamtaler med for eksempel familien,.
 5. Er du nysgjerrig på hva Instagram er og ønsker å komme i gang? Da har vi en guide til deg. Enten du er en bedrift som vil kommunisere med kundene dine eller en gryende influencer er instagram et nyttig verktøy
 6. Hva kan du IKKE bruke BSU-pengene til? Det er jo ingen tvil om at det er mange fordeler med å spare i BSU. Men det er kjekt å vite akkurat hva som menes med at pengene må gå til bolgformål. 1. Bolig du ikke bor fast i. Du kan altså ikke bruke BSU-pengene til å kjøpe en pendlerbolig til deg selv eller en bolig for utleie

Hva er i fôret til laksen? Oppdrettslaksen spiser tørrfôr formet som pellets. Rundt 70 prosent av fôret består av vegetabilske ingredienser, mens cirka 30 prosent kommer fra marine råvarer som fiskemel og fiskeolje. Et gjennomsnittlig fiskefôr inneholder om lag 30 prosent marine- og 70 prosent vegetabilske råvarer Karse er kjent for de fleste. Man kan dyrke den fram selv fra frø, eller man kan kjøpe de små brettene med spirer, som er å få hele året. Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, i salater og sauser Karse (latin: Lepidium sativum) er en flerårig liten grønnsaksplante i karseslekten (Lepidum), som tilhører Korsblomstfamilien.Den er beslektet med den akvatiske brønnkarsen, og har en pepperaktig, god duft og smak.. Planten er 5-50 cm høy og vokser i fuktige områder i Eurasia, men er hos oss kjent bare som nytteplante for grønnsaksproduksjon

Både karse og brokkolispirer kan såes rett på bomull eller tørkepapir eller jord eller spesialbrett. Det tok omtrent 8 dager fra jeg sådde til de var høsteklare, men dette er gamle frø mulig det går raskere med ferskere frø. Mine ble sådd på torky og sto i vinduskarmen og fikk vann en gang om dagen Personlig verneutstyr skal brukes hvis det likevel er risiko for at arbeidstakeren kan bli utsatt for farlige påvirkninger. PVU og korona Les mer om bruk av PVU og om midlertidige endringer i regelverket for produsenter av PVU her: Koronavirus: Tiltak i arbeidslivet Det finnes imidlertid noen kaldpressede oljer som egner seg til steking, men da står det tydelig på flasken. Olje kan fort komme opp i 300 ⁰C, og gir ingen signaler før den begynner å ryke. Med hensyn til oljens helsemessige egenskaper bør den ikke overstige 180 ⁰C Sykdomsforløp. Sykdomsforløpet kan variere mye fra person til person. Foreløpig ser det ut til at de typiske forløpene er: Mildt forløp (dette gjelder for de aller fleste syke, om lag åtte av ti): Symptomene går over i løpet av én til to uker, og det er sjelden behov for behandling i helsetjenesten Jeg er litt nysgjerrig på hvorfor vi skal lære visse ting i matte og hva trenger vi det egentlig til. Kanskje dette er noe som mange lurer på (eller så er jeg bare kjempe lame) men hva trenger vi egentlig tallteori, liner algebra, diff ligninger, trig funksjoner, imaginære tall, vektorer og matriser til

Mannen kjøpte ett glass med dette nå i påsken, men jeg skjønner ikke hva det er og hva jeg skal bruke det til..... Tror ikke han vet helt selv heller. Kan brukes til pynt, rollelek, teater med mer! Hva: Ulike figurer av papp/papir som vi fester på ispinner. Her kommer ulike figurer til forskjellige anledninger, Hva med å la barna få så karse? Hva: Barn er veldig nysgjerrige, og ved [] Se mer -> Påskeegg av filt Har ett glass stående, men vet ikke hva det kan brukes til. Hva gjør du

Hva er Glyserin brukes til? Glyserin er et meget allsidig forbindelse som kan brukes i et bredt utvalg av produkter. Det bør bare håndteres av kvalifisert personell og sikkerhetsregler bør følges i alle tilfeller. Glyserin er et biprodukt av biodrivstoff og er 95-99% ren når s Natriumhydroksid brukes blant annet som hovedingrediens i produkter til å rense tilstoppede avløp (kjent under merkenavnet Plumbo), fremstille såpe og til å lute treverk. Julebordfavoritten I disse dager er det tørrfisk som trolig er det produktet som har fått smake mest på dette kraftige middelet. Å bruke kaustisk soda for å lute fisk er kanskje den mest vanligste lutemetoden Vi fant 1 synonym for karse.Se nedenfor hva karse betyr og hvordan det brukes på norsk SVAR: Hei jente 14, Cyanid har en rekke bruksområder. Bla. annet brukes det til å løse opp gull og sølv i gruvedrift, Produksjon av nylonstrømper eller måling av ketoner i urin. Cyanid eller bl.. Begge metoder kan brukes i alle vitenskaper. De harde vitenskapene, naturvitenskapene, kan bruke en metode fra de myke vitenskapene (den kvalitative) - De som uttaler seg, ser ikke ut til å vite hva kvalitativ forskning er, og hva man kan oppnå med den

Hva er en skuddsikker vest? Materiale i skuddsikre vester 7 ting du bør vite innen kjøp Politiets skuddsikre vester VS Elite Armor Skuddsikker vest lovgivning 25 ting folk ikke vet om skuddsikre vester & stikksikre vester Hva er kevlar og hva brukes det til Hva er mikrosement? Mikrosement har blitt populært der man gjerne vil skape et rått og urbant utseende. Mikrosement, også kalt mikrobetong, er i bunn og grunn sementpulver og vann som tilsettes fargestoff. Mikrosement er et mindre lag av sement som kan brukes til stort sett alle overflater

Hva slags ledninger kan man bruke til en stikkontakt? Når kan man bruke hvilken, og når bør man unngå en annen type ledning? Her er de mest vanlige ledningene som brukes for å tilkoble stikkontakter i boligen. De mest vanlige ledningene som brukes til stikkontakter og strøm ellers i huset er «PN», «PR» og noen Les mer »Hva slags ledning bruker man til stikkontakt Spis regelmessig og lytt til kroppen. Det er umulig å vite akkurat hvor mange kalorier man spiser hver dag. Men hvis man spiser 3-4 hovedmåltider og 1-2 mellommåltider, er det en god start. Man skal spise til man blir mett, og tenke på at kostholdet skal være sunt og variert. Hva som er et sunt og variert kosthold kan du lese om her Chiafrø kan brukes til langt mer enn bare kjøleskapsgrøt - og ja, til et smart mellommåltid eller en lekker dessert, alt ettersom hva de øvrige ingrediensene er. sier han til KK.no. KARSE: Ved hjelp av en krukke og litt tålmodighet kan du faktisk lage karse av chiafrøene

Hva trær kan brukes til. Ole André Sivertsen besøker Borregård industrier. (Foto: NRK) I kveldens sending handler det om hva man kan utnytte trær til, og da tenker vi ikke på cellulose og slike vanlige ting. Det skjer mye mer spennende med trær enn hva vi kunne drømme om Hva kan det brukes til? Mange vil nok avfeie VR som noe «dataspill-greier». Og ja, det vil utvilsomt være svært mange spillere blant dem som er allerede har skaffet seg teknologien. Ikke minst er det et poeng at de tre mest ettertraktede VR-løsningene. Det brukes til anti innflammatoriske behandlinger, giktbehandlinger og ikke minst i behandling av eksem og andre hudsykdommer, som herpesutslett. Det uraffinerte sheasmøret er rikt på A, E og F vitaminer, inneholder nesten ikke vann og trenger derfor heller ikke tilsettes kunstige konserveringsmidler Dette kan P3O brukes til. P3O® kan brukes til å etablere eller forbedre arbeidet som gjøres i et prosjekt-, program-, porteføljekontor eller Center of Excellence, og ivareta virksomhetens rammeverk og beste praksis. P30 vil bidra til å: Sikre at virksomheten har en enhetlig måte å gjennomføre prosjekter p

Rødsprit er 70-95% denaturert etylalkohol, etanol (C 2 H 5 OH). Rødspriten er tilsatt et denatureringsmiddel som gjør den ubrukelig til mat og drikke, samt ofte fargestoffet fuksin som gir en rødaktig farge. Rødsprit er et rense- og løsemiddel beregnet til teknisk bruk.. Bruk og egenskaper. Rødsprit benyttes som avfettingsvæske for tre og metall før lakkering eller maling, og som. Virksomhetssertifikat er en innloggingsmetode som er knyttet til organisasjonsnummer, og som først og fremst er beregnet for større virksomheter. Innlogging med virksomhetssertifikat krever at det er installert et sertifikat i nettleseren din. Videre må virksomhetsbruker opprettes og det må tildeles roller. Virksomhetssertifikatene som kan benyttes i Altinn leveres av Commfides og Buypass

Hva avfallet blir til. Jo mer en får brukt om igjen av materialene i det du kaster, jo mindre trenger hentes ut av naturen for å lage nye ting. Restavfall er en blanding av forskjellige materialer som ikke lar seg sortere fra hverandre, og derfor ikke kan brukes til å lage nye ting Her er det nye Airbus-flyet på vei - men SAS har ikke bestemt hva det skal brukes til. Skulle opprinnelig brukes på ei tynn USA-rute. Det første av tre A321LR som SAS leaser fra ALC ble levert i Hamburg torsdag 15. oktober. Skulle opprinnelig brukes på ei tynn USA-rute

Gøy med karse Fantasifull

Din kontaktinformasjoni Altinn brukes for å sende deg varsel om skjema og tjenester. Denne kontaktinformasjonen brukes blant annet når etatene/kommunene ønsker å varsle deg om ulike hendelser, for eksempel hvis du har mottatt et brev i Altinn. Informasjonen som ligger under Din kontaktinformasjon hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret HVA BRUKES BETONG TIL? Et moderne samfunn er avhengig av betong som byggemateriale til bygging av f.eks. bygninger, industrianlegg, broer, tunneler, kaier, flyplasser, dammer og oljeplattformer. Legfolk har lett for å forveksle betong med sement i den forstand at de sier «sement» når de mener «betong» Hva brukes strømmen til? De aller fleste som investerer i solcelleanlegg på næringsbygg gjør dette for å kunne dekke inn eget bruk på f.eks kjølelager eller strømforbruk. I Norge så har vi noen regler som gjør at det kun er lønnsomt å produsere opp til en viss mengde strøm som ikke tilfaller eget bruk Hva kan grafén brukes til? Norske forskere bruker grafén til alt fra desinfisering til kreftbehandling. Er det bare fantasien som setter grenser for hva materialet kan brukes til? Norges forskningsråd. Claude Olsen frilansjournalist. Publisert søndag 09. juli 2017 - 04:00

Mynte kan brukes til mye, vi har for eksempel brukt det med hell til grillet fisk. Eller du kan ha det i te. Men den festligste måten å bruke mynte på, er som en viktig ingrediens i Cubas uoffisielle nasjonaldrikk, nemlig mojito. Dette skal også ha vært Ernest Hemingways favorittdrink Hva brukes solfangere som oftest til? Det brukes som oftest til å varme opp vann for bruk i servant, dusj eller eventuelt oppvarming av hus. 2. Hvordan virker en soldusj? Den har en blank side, og en svart bakside så sollyset slipper gjennom den blanke siden og absorberes av den svarte siden slik at vannet blir varmet opp. 3 74 milliarder skal brukes til nye prosjekter. Fem milliarder skal brukes til å nedbetale lån på tidligere prosjekter. Åtte milliarder skal brukes på renter, andre finansieringskostnader, innkrevingskostnader og drift av bompengeselskapet. Les også: Slik straffes vi i trafikken Hva brukes ballonglån til? Du kan komme over ballonglån i en rekke situasjoner, inkludert: Bedriftsfinansiering: Ballonglån brukes noen ganger til kjøp og finansiering av virksomheter. Spesielt for nye bedrifter er kontanter mangelvare, og virksomheten har ingen kreditthistorie (derfor er det viktig å bygge opp kreditt for virksomheten din)

Aldersgruppe | Fantasifull

Bruke karse til matlaging

 1. Scholl har nå utviklet en ny løsning som tar byrden av føttene dine og gir de komfort og støtte. Scholl GelActiv bidrar til å gjøre smertefulle føtter en saga blott fra nå av. De nye Scholl GelActiv-innleggssålene motvirker trøtthet og smerter i føttene og er spesialutviklet for to forskjellige behov. GelActiv Everyday passer for føtter som utsettes for normalt stress og egner seg.
 2. Hva skal all spillvarmen fra datasenteret brukes til? DATASENTER: Lyse prøver å bagatellisere mitt innlegg om den enorme energisløsingen det legges opp til ved etablering av datasentrene, spesifikt på Kalberg
 3. st av. I stedet for deponi, vil myndighetene utnytte avfallet som ikke kan brukes på noen annen måte, til å lage energi. Det betyr å brenne avfallet, men slik at energien som oppstår ved brenningen, brukes til noe fornuftig
 4. Jeg får 29 000 i feriepenger. 16 000 av dem brukes for å dekke utgiftene for sommerferiemåneden. Resten skal gå til en backup-konto. Hva bruker du feriepenger til
Garn | Fantasifull

Så karse med barna - Mester Grøn

 1. har lest på forumet at det går an å kalke vegger og gulv, og at det skal hjelpe mot uhumskheter, jeg ønsker å prøve dette i et rom som har vært brukt til høns for 10-15 år siden, det er ubehandlede finerplater i tak vegger og gulv.så, dere som bruker dette i hønehus eller hos sauer og geiter, hva..
 2. Hva bruker du en bachelor i psykologi til? Søk nå Bachelorprogrammet heter anvendt psykologi, fordi den med sine 90 studiepoeng i anvendt psykologi har et hovedfokus på denne delen av psykologien som fag og vitenskap
 3. Hva brukes botox til? 13 mai 2016 by Elite Helse Botox, Look Good 0 comments. RYNKE BEHANDLING. Botox er en effektiv behandling som fjerner rynker nesten umiddelbart. Det har flere forskjellige bruksområder, de kosmetiske er kanskje mest kjent og blir brukt i muskulære rynker i pannen,munnen, mellom øynene og rundt øynene
 4. Hva kan dette brukes til? Dragehode, som har status som sårbar, er en av mange truede arter som er knyttet til åpen, grunnlendt kalkmark, et habitat som er under stadig press fra arealbruksendringer. Foto: Marianne Evju
 5. Pengene kan også brukes til bygging av garasje, såfremt byggingen skjer innen 5 år etter kjøp av bolig. Dette kan du ikke bruke pengene fra BSU-kontoen til: Pengene kan ikke brukes til oppussing av bolig. Du er selv ansvarlig for hva du bruker BSU-pengene på
 6. Hva bruker man SWOT-analysen til? Følgende figur viser hvordan bedriftens styrker brukes til å utnytte muligheter og redusere svakheter: Her kan man se at styrker bør benyttes til å forbedre den interne situasjonen og til å ta i bruk de mulighetene som er til rådighet
 7. Hva brukes det til og hva er det godt for? Har fått med meg at det dreier seg om et slags språk, men skjønner liksom ikke hva man gjør:P Har lett litt rundt på nettet men ikke funnet noe svar på dette:) Gå til innhold. Programmering og webutvikling; Logg inn . Logg inn. Husk meg Anbefales ikke for PC/nettbrett/mobil ol. som brukes av mange

Så karse med barna Inspirasjon fra Mester Grøn

Karve - NRK Viten - Nyheter innen vitenskap og forsknin

Du kan bruke silikagel til å holde fuktighet borte fra både bilen og mobilen. Men de små posene kan også gjøre sølvtøyet penere. Her får du flere tips til hva silikagel kan brukes til Hva brukes iPS-celler til i dag? Det har blitt laget iPS-celler fra pasienter med en rekke ulike sykdommer, blant annet Parkinsons sykdom, diabetes og Huntingtons sykdom. På kort sikt er den største gevinsten med induserte pluripotente stamceller at de gir oss et unikt verktøy i laboratoriet for å forske på mekanismer for sykdommer, og hvordan cellene reagerer på forskjellige nye medisiner Hva er PLS brukes til PLS er små datamaskiner som brukes til å kjøre elektromekanisk maskineri. Før oppfinnelsen sin , ble strenger av releer brukes til å føre til at maskiner til å utføre arbeid i riktig rekkefølge og måte Hva er det egentlig, og hva brukes det til? Nyheter Publisert 21.09.2017. DINGS: En medisindispenser som sender beskjed til hjemmetjenesten hvis brukeren glemmer å ta medisinen. Den er ett eksempel på hva som er på markedet av velferdsteknologi. Foto: erik m sundt, Erik M.

Idiomer, ord og uttrykk som brukes i overført betydning kan være krevende for minoritetsspråklige. Dette er fordi idiomene ikke alltid er lette å forstå selv om vi vet hva hvert ord betyr. Sammensatte ord . Fagspråk har mange flere sammensatte ord enn dagligspråket Hva er egentlig en forretningsmodell og hvorfor er det så mye usikkerhet rundt begrepet? Dette spørsmålet tas opp i artikkelen Clarifying Business Models: Origins, Present, and Future of the Concept (Osterwalder et al. 2005). Av Ole Petter, Hans og Martin. En årsak til forvirringen kan være at ulike forfattere har en tendens til å bruke Hvilken slipemaskin skal brukes til hver jobb? En spesiell fordel med disse slipemaskinene er evnen til å slipe buede flater. 5) Båndsliper. Sliper for rask fjerning av materialer, særlig for fullstendig fjerning av lag med maling og lakk.. Ferskvann sammen med leire, som bentonitt, sveller bra og kan brukes som spud mud i de øverste topphullsseksjonene. Brine bidrar til at borevæsken er inhibitiv og brukes ofte ved boring gjennom reaktiv skifer. Vanlige typer brine lages med kaliumklorid (KCl), kalsiumklorid (CaCl2), formater (Na +, K +) og bromider (Br-)

Kjøp 100g Nigellafrø fra Natur-Drogeriet billig hos Med24

saltsyre - Store norske leksiko

Jeg har lagd bringerbæreddik selv, uten å tenke på hva det kunne brukes til. Lenge syntes jeg synd på mottakerne av de andre flaskene, hva skulle de bruke det ubedte produktet til liksom. Men så fant jeg ut hvor godt det er i himla mange lammeretter og i viltsaus Hva er genredigering/CRISPR? Hvordan fungerer teknologien? Hva brukes den til? Planter og dyr: Om teknologien: Her finner du en oversiktlig gjennomgang av de tekniske aspektene ved bruk av genredigering/CRISPR på planter og dyr Hvordan virker det? Hvor god er metoden? Hva skiller genredigering fra tradisjonelle metoder for avl og foredling? Hvordan kan det brukes i landbruk og matproduksjon. Hva bruker vi lillehjernen til? En lillehjerne har de fleste dyr, men brukes den i det hele tatt til noe? En lillehjerne har de fleste dyr, men brukes den i det hele tatt til noe? Lesetid: 1 minutt Lagre artikkel Link kopieret til utklippsholderen. Alle pattedyr. Koble deg til utstyr: Nokia har implementert en løsning som lar deg koble telefonen til Bluetooth-utstyr bare ved å sveipe telefonen over utstyret. Et eksempel er Bluetooth-høyttaleren Play 360. Løsningen fungerer fint på Nokia-telefoner med NFC, men andre telefoner vet ikke hva koden skal brukes til. Det er altså ikke en universell løsning Da kan den tines når det måtte passe, og brukes til matlaging som krever mye melk. Her er gjærbakst ypperlig, men også grøt, Vi har faktasjekket barnesanger - se hva som ikke stemmer

kvarts - Store norske leksiko

Hva gjør linet til et så godt materiale? Sammenlignet med andre materialer, for eksempel bomull, har linet en utrolig høy evne til å absorbere fuktighet. Materialet kan ta opp hele 20 % av sin egen vekt før det begynner å føles fuktig, og for den som liker tall, kan vi også nevne at det absorberer 50 % av sin egen vekt før det begynner å dryppe av tøyet Hva brukes koriander til? Oppdag alle de utrolige egenskapene! Du har sikkert brukt denne urten i en av rettene og du kjenner vel takket være sin smak og karakteristisk lukt . Vet du at den inneholder mange fordeler? Oppdag i denne artikkelen, hva er bruken av koriander Hva brukes en dykksag til? En dykksag er blant annet utmerket til lange, rette kutt i større plater. Ofte vil man bruke en bordsirkelsag til slike jobber, men store plater er ofte tunge og uhåndterlige. Dermed er det vanskelig å få til fine kutt. I tillegg er det ofte behov for å være to personer når man bruker bordsag til slike jobber Hva gjør en revisor? En revisor kontrollerer altså at årsregnskapet til revisjonspliktige virksomheter er utført i forhold til gjeldende lover og regler. I tillegg kan revisoren også bidra med annen type bistand og rådgivning, slik at virksomhetene enklere kan utføre lover og regler på korrekt måte

Urteguiden - hvilken urt passer til hva? FRUKT

Hva er Zyrtec D brukes til? Allergi kan bli utløst av luftbårne allergener, inkludert pollen, ugress og enkelte typer gress. Noen mennesker opplever at de har allergi problemer under visse årstider, mens andre har problemer gjennom hele året. Inside allergener, som kjæledyr da Hva er glukose brukes til? Glukose er en av de mest kritiske karbohydrater som trengs av kroppen vår. Fordelingen av denne enkle sukker gir levende celler den energien de trenger for å overleve. Funksjoner Glukose er en seks-karbon molekyl med flere hydroksylgrupper som er til Hva er radiobølger? Radiobølger er en usynlig form for elektromagnetisk stråling (EPJ) som varierer i bølgelengde fra rundt 0,04 inches (én millimeter) til over 62.000 miles (100.000 km), noe som gjør den til en av de bredeste utvalgene i det elektromagnetiske spektere

Hva er det i tuben? - Dinsid

Jeg tror jeg kunne skrevet en hel blogg om bare det, men jeg skal prøve å holde meg til saken: Hvilken olje skal brukes til hva? Det er veldig mange som sier og hører at man ikke skal bruke olivenolje til steking, fordi den ikke tåler høy varme, og andre sier at det er nettopp derfor man skal det Hva brukes en dykksag til? Sannsynligvis mer enn du tror. For ByggeBolig. Erik Hornnes. ByggeBolig. 29. april 2018 . 0. Alternativet er gjerne å bruke en bordsirkelsag til slike jobber, men store plater er ofte tunge og uhåndterlige. Da er det vanskelig å få til rette og fine kutt med en bordsag Sveiset mine grenrør i 304 rustfritt. Mobeck som driver med dette til daglig bruker 304 rustfritt på sugemotorer. Selvsagt kan bedre stålkvalitet brukes, men til moderat banebruk er dette mer enn nok. Rør tykkelse bør være 1,2-1,5mm. Tynnere kan også brukes men dette blir primært for racing da vekt er avgjørende Hva brukes en fres til? Det brukes for det meste til å skjære spor, lage dekorative avslutninger langs kanter av treverk, eller til å hule ut områder. Det finnes fresestål i en rekke former og størrelser, avhengig av treverkets hardhet, materiale og ønsket type kutt Kunstig intelligens bidrar til å gi råd og forslag til hva du skal gjøre. Nå skal bydrift bruke dette for å rense kloakken bedre. Tekst Merete Nå jobber en prosjektgruppe med hvordan disse kan brukes til å forutse hvordan det er smartest å jobbe! Prosjektgruppa består av ansatte i Trondheim bydrift og Sintef. Fra venstre: Ørjan.

Slik brukes skattepengene - Forside - SS

Alle verdens PC-er har tre taster som brukes sjeldent. Print Screen-knappen kan brukes til å ta skjermdumper og Pause/Break brukes som stopp i DOS, men Scroll Lock har du neppe brukt. En søkerunde på nettet gir til slutt et svar: Scroll Lock-knappen stammer fra den gang vi arbeidet i karaktermodus (til alle under 25 år: lag et DOS-vindu og skriv for eksempel dir) Hva kan brukes til musematte? Kom med forslag til hva man kan bruke til musematte. bortsett fra musematte. Sitter her med kladdeboka i matte funker bra. LOL. Gå til innhold. Mus, tastatur, o.l. Logg inn . Logg inn. Husk meg Anbefales ikke for PC/nettbrett/mobil ol. som brukes av mange. Skjul at jeg er logget inn

Skatt Vil avsløre hva skatten går til

Vurderer du å søke lån uten sikkerhet? I denne artikkelen viser vi deg hva du bør tenke på når du skal låne penger. Les mer her Hva er Microsoft Access 2007 brukes til Microsoft Office Access 2007 er en database management system utviklet og utgitt av Microsoft som en del av sin Microsoft Office-programvare pakke . En database management system er et program eller et sett med programmer som styrer datamaskinen databaser Hva brukes tre til? Den absolutt største delen av trematerialene blir brukt i forbindelse med bygg, enten direkte til de bærende og avstivende delene av bygget eller som kledning. Også i forbindelse med bygging i andre materialer går det med mye trevirke Nå ett og et halvt år senere ligger kaféen ute for salg og det er huseieren selv som har tatt over driften, enn så lenge. - Eventuell ny eier vil vurdere hva lokalet skal brukes til videre, sier huseier og utleier, Haldor Strand Dersom pc-en skal brukes under helklasseundervisning, må elevene få klar beskjed om hva den skal brukes til - og kanskje også beskjed om hva den ikke skal brukes til. Publisert 20. juni 2012 09:25 - Sist endret 27. jan. 2015 15:1

Hvis ped.ledermøtene brukes til å utføre oppgaver som normalt tilhører styrer, skal de ikke ligge innenfor den avtalte planleggingstiden. Møter mellom pedagoger der man jobber med felles planarbeid og utvikling kan tas i planleggingstiden, men da bør planleggingstiden være på mer enn fire timer ukentlig, slik at man sikrer nok av både individuell og felles planleggingstid Men hva er egentlig BSU, hvordan skaffer du deg det og hva brukes det til? BSU, eller boligsparing for ungdom som det egentlig heter, er en gunstig boligspareordning for deg som er mellom 18 og 34 år. Gjennom BSU kan du spare maks 25 000 kroner i året, og til sammen 300 000 kroner Hva kan Prosjektveiviseren brukes til? Hva med utviklingsprosjekter som bruker smidig metodikk kanskje ikke engang basert på prosjekt som arbeidsform? Mange virksomheter har uttrykt usikkerhet om disse spørsmålene, og sliter litt med å skape en felles forståelse rundt dette i sine ulike fagmiljøer og forskjellige deler av organisasjonen

 • Buldring farger.
 • Arba løxaveien.
 • Innovation cards.
 • Distinksjoner brann.
 • Aktiviteter i klasserommet'.
 • Mary kate olsen net worth.
 • Sealing solution.
 • Knocked up imdb.
 • Mma kämpfe in deutschland.
 • Dilligaf klokke pris.
 • Klp fremvoksende markeder indeks 2.
 • Godt nyttår 2018 hilsen.
 • Kindergarten coswig.
 • Biotec pharmacon aksjekurs.
 • Wahrnehmungsfehler aufgrund des bildes.
 • George clooney kinderfotos.
 • Ledig stilling singapore.
 • Sylwia grzeszczak księżniczka ulub.
 • Hvilken fugl har størst vingespenn i norge.
 • Wohnung mieten wolfsburg vw immobilien.
 • Lmu veranstaltungen.
 • Veiskrape atv.
 • Rumah yuki kato di jepang.
 • Yamaha fs1 80cc.
 • Deaktiver facebook.
 • Rey mysterio unmasked.
 • Trinser til dusjkabinett.
 • Mercedes c klasse 2008.
 • Bezirksblätter pinzgau.
 • Sigarettenner biltema.
 • Figurtall rektangel.
 • Wz online grefrath.
 • Heide park halloween.
 • Rema 1000 åssiden.
 • Vermietungsbüro cuxhaven.
 • Hva er induksjonsstrøm.
 • The seven deadly sins season 2 wiki.
 • Stavanger bilpleie og service as.
 • Hjemmelaget kebab kjøttdeig.
 • Iso 9001 2015 pdf gratis.
 • Kahrs parkett leggeanvisning.